INŠTITUT VITA BONA

Inštitut Vita bona je zavod za raziskovanje, izobraževanje, svetovanje in družinsko terapijo.

Katja Knez Steinbuch je psihoterapevtka, stažistka relacijske družinske terapije, ustanoviteljica in direktorica Inštituta Vita Bona. Pri svojem delu uporablja terapevtski model, ki ga je v Sloveniji razvil dr. Christian Gostečnik. Ima zaključen podiplomski študijski program za izpopolnjevanje Zakonska in družinska terapija (ZDT). Je doktorska kandidatka ZDT in članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije. Kot stažistka je bila povezana tudi z inštitutom Zaupanje. Je ustanovna članica novoustanovljenega združenja, ki nosi ime Slovensko Združenje psihoterapevtov in svetovalcev (SZPS). Redno se udeležuje supervizije pri dr. Mateji Cvetek, njen delovni mentor pa je dr. Robert Cvetek. Je svetovalka in strokovna administratorka Fb skupin Sočutno starševstvo in Sočutno partnerstvo, kjer vodi ekipo strokovnih moderatorjev, psihoterapevtov. Izvaja predavanja, izobraževanja in šole za starše in ima izkušnje s  področja partnerstva  in vzgoje otrok in vodenja delavnic za mlade in starše. Od leta 2015 poleg družinske terapije uporablja tudi metodo EMDRdesenetizacija in ponovna predelava travme z očesnim gibanjem. Katja Knez Steinbuch je idejni vodja izobraževanj iz Sočutnega varstva. Vodi tudi start up projekt -Agencija sočutnega varstva.

Njena osnovna področja terapevtskega zanimanja obsegajo psihične, fizične in spolne zlorabe v povezavi s starševstvom ter zlorabe v povezavi s partnerstvom in (so)odvisnimi odnosi. Iz teh področij pripravlja tudi doktorat.

Njen moto je “sočutno, diskretno, varno”.

Prizadeva si za zakonsko ureditev psihoterapije, ki bi morala biti dostopna vsem. Znotraj Kolegija Fakultet (SFU, FUDŠ in Teološke fakultete) sodeluje s številnimi psihoterapevti. Inštitut Vita Bona vam želi poleg terapij omogočiti vpogled v nova znanstvena dognanja. Pri tem sodelujemo z našimi družinskimi terapevti, ki jih lahko spremljate v omenjenih Fb skupinah. Slednji  objavljajo strokovne novosti iz specializiranih področij. Ponujamo vam tudi možnost postavljanja vprašanj, tako strokovnih, kot osebnih. Svoja vprašanja, želje in ideje nam pošljite na info@druzinska-terapija.com.

Foto: V.B.  (Ajdu, arhiv Vita Bona)

Copyright © 2018 - Vita Bona - družinska terapija